Zpráva z výroční valný hromady konané 16.1. 2010

17.01.2010 13:28

Vážené sestry ,bratři, Vážení hosté

 

Předkládám Vám k posouzení diskusi 85. výroční zprávu o stavu a činnosti hasičského sboru v křečovicích za rok 2009 s výhledem na rok 2010.

V úvodu této zprávy je nutné podotknout,že se scházíme pro nás v netradičních prostorách v restauraci na Týně.A to proto,že se náš obecní domek v Křečovicích prodává.V historii je to podruhé,kdy se výroční schůze koná jinde.Poprvé to bylo v roce 1997 v restauraci Na Radnici.

K datu 31.12.2009 čítá členská základna celkem 26 členů zboru,a to 15 žen a 11 mužů.

Jedním z bodů loňského usnesení bylo získání nových členů.Toto se nám podařilo naplnit,neboť ihned v únoru přistoupili ke sboru Petra Plecháčová a Josef Drahoňovský.V polovině roku přistoupila také Helena Zemanová.V tomto trendu hodláme pokračovat,protože nových členů není nikdy dost.

Pro zdárný chod sboru se uskutečnilo 7 výborových schůzí za slušné účasti členů výboru,až na vyjímky.Proto i zde ,je co zlepšovat.

V přípravě na soutěžní období období jsme provedli 2 cvičení za hojné účasti soutěžících.Bohužel byly potíže dát dohromady družstvo.Většina členek měla zkouškové období a tím pádem nebylo možné se sejít.Toto se odrazilo i na okrskové soutěži a na Memoriálů bratrů Tulacha a Brunclíka v Semínově Lhotě.Nemalé zastoupení měl sbor na soutěžích v okrese Semily.Celkem jsme jako soutěžní družstva a jako rozhodčí absolvovali 11 soutěží.

95.okrsková soutěž Hnanice - učast smíšeného družstva,čas mimo soutěž 41,77.

23.5.09 soutěž o Pohár starostky obce Ktová - účast družstva žen a mužů.Ženy se umístily na 1.místě s časem 30,26 a muži na 5.místě s časem 23,03.Tento čas je nejlepším časem v historii sboru Křečovice na široké hadice.

30.5.09 Pohořský pohár - účast jak družstva žen tak i mužů.Ženy se umístily na 1.místě s časem 49,15 a muži obsadily krásné poslední místo s časem 45,74. Sálo se z podzemní nádrže.

13.6.09 Memoriál bratrů Tulacha a Brunclíka Semínova Lhota - zde byla účast pouze mužského družstva.Umístily se na 9.místě s časem 46,68.Sálo se také z podzemní nádrže.

27.6.09 Pohár města Rovenska pod Troskami - ženy se umístily na 1.místě s časem 35,19.Zde děvčata obhajovala 1.místo z loňského ročníku,ale po prvním pokusu to vypadalo velmi zle.Bylo to absolutně poslední místo s časem hodně přes 60 sec.Druhý pokus,ale vyšel.Bylo to drama až do samého konce.Muži se umístili v polovině startovního pole a to na sedmém místě s časem 34,78.

29.8.09 Memoriál Jana Šourka - domácí soutěž z přírodního vodního zdroje.Ženy ještě sotěž,a to už je 11.ročník,nevyhrály.Letos ale smůlu prolomily a domácí soutěž vyhrály časem 40,81.Mužům se zalíbilo ve středu pole a skončili opět na sedmém místě s časem 38,06 .

Jako rozhodčí se na těchto soutěžích podíleli i naši bratři:

9.5.09 Okrsková soutěž Hnanice - Kubát Vladimír na 100m překážek.

13.6.09 Memoriál bratrů Tulacha a Brunclíka v Semínově Lhotě - Kubát Vladimír hlavní rozhodčí.

11.7.09 Tatobský pohár - Sojka Miloslav hlavní rozhodčí.

18.7.09 Peřimovský pohár - Sojka Miloslav základna , Kubát Vladimír  hlavní rozhodčí.

9.8.09 Okresní kolo požárního sportu v Turnově - Kubát Vladimír požární útok.

22.8.09 Krajské kolo požárního sportu v Turnově - Sojka Miloslav na  štafetě 4x100m překážek a Kubát Vladimír pžární útok.

 

Naší největší hasičskou akcí je pořádání Memoriálu bratra Jana Šourka.Letos proběhl již XI. ročník a jeho účast hasičských sborů byla největší.Memoriálu se zúčastnilo celkem 22 družstev ze 13 sborů.Také jsme velmi rádi,že se zapojuje více dětských družstev.Tento ročník to byly čtyři dětská družstva.Žen se z účastnila 4.družstva a mužů 14.družstev.Naši členové na přípravě,průběhu a likvidaci této akce odpracovali 485 hodin.Ne všichni stejně,každý dle svých možností.Nejvíce času memoriálu věnovali tito členové:Bradna Pavel,Sojka Miloslav,Kubát Vladimír,Sojková Miluška,Vokřínek Antonín,Vokřínek Martin,Plecháč Václav a Vít Milan.Celkem se na této akci podílelo 22 členů sboru a již tradičně jedna nečlenka Hana Vokřínková.Všem děkuji.

 

V letošním roce nás zklamal Krajský úřad Liberec a to proto,že nám zamítl účelný grant na tuto akci.Stalo se to poprvé.O technické prostředky se největší mírou stará Míla Sojka.

Ať už je to příprava hadic na soutěže,sušení,příprava Avie na STK a samotná STK.Na tomto všem se Míla Sojka podílel 28 hodinami.Zde máme velkou rezervu v zapojení většího počtu členů.Dále bratr velitel vytvořil webové stránky SDH Křečovice,díky nimž se o nás od 9.2. 2009 dozvídá široké okolí.Tyto stránky jsou aktualizovány průběžně během roku a akcí.Adresa těchto stránek je www.sdh-krecovice.webnode.cz .Těmto stránkám věnoval 43 hodin.

Bratři Vokřínkové se starají o památné lípy vysazené v roce 1968.Na tomto se podíleli 8 hodinami.

Spolupráce s městským úřadem v Rovensku byla z našeho pohledu vynikající.Snaha prodat baráček se naplnila 23.6. 2009, kdy starosta Pavel Koldovský podává výboru SDH zprávu,že domeček je prodán.Nyní očekáváme stavbu nového domečku.Když jsme se 19.7. 2009 společně sešli na vyklízení domečku,zavládla mezi všemi smutná nálada.Neboť 40 let strávených v tomto domku je přece jen dlouhá doba.Proběhli zde akce velmi hezké,ale také se zde jednalo o zrušení sboru,nebo o sloučení sboru s Rovenskem.Vystěhování se zúčastnilo devět členů.Odpracovali celkem 50 hodin.Ještě před touto akcí se posekal a uklidil trávník.Tomu věnoval Sojka Miloslav a Kubát Vladimír 9 hodin.Samozřejmě,že se úklid prováděl pod přísným dohledem Milušky Sojkové.Zde pět našich členů odpracovalo 12 hodin.

Také se uskutečnily schůzky na radnici se starostou města,zástupci sboru a architektem,kde jsme se poprvé seznámili s náčrtkem projektu a vznesli některé naše připomínky.V současné době probíhá výběrové řízení na dodavatele stavby.Vyřizují se veškeré povolení a na jaře,jakmile počasí dovolí,by se mělo začít stavět.Za toto vše děkujeme Městskému ůřadu v Rovensku pod Troskami a zvláště pak panu Starostovi Pavlu Koldovskému.

 

Velmi dobrá spolupráce je také s Obecním úřadem v Žernově,který nám naší činnost věnoval nemalou finanční částku.Za tento dar bychom chtěli poděkovat zastupitelům obce Žernov a zvláště pak jeho starostovi Zdeňku Mrkvičkovi.Peníze byly použity na STK a opravu naší Avie.

 

Také nesmím zapomenout na materiální pomoc okolních sborů Rovenska,Tatobit a Hnanic.Za pomoc při soutěžích děkuji Veselé a Semínově Lhotě.Dále bych chtěl poděkovat všem sponzorům a to Drogérii Šichová v Rovensku p.Tr. ,Plzeňskému prazdroji a.s. ,Wiss sady Žernov, Josefu Kubátovi a VZP Semily.Všem jmenovaným velice děkujeme.

 

Vážené sestry,bratři,vážení hosté,slyšeli jste jste zprávu o činnosti a stavu hasičckého sboru Křečovice za rok 2009.Nyní bych vás rád v krákosti seznámil s výhledem na rok 2010.V letošním roce nás čekají čtyři velké akce.V březnu uplyne 85 let od založení sboru, v červnu nás čeká uspořádání okrskové soutěže,v srpnu Memoriál jana Šourka a v průběhu roku pomoc při výstavbě nového domečku.Vzhledem k tomu,žezatím nemáme žádný prostor,připomeneme si výročí 85 let od zasložení sboru na okrskové soutěži a Memoriálu Jana Šourka.Pokud bude firma ,která bude domeček stavět potřebovat naší pomoc,rádi se zapojíme.Také bychom se rádi zapojili i do okolních soutěžních klání.Údržba výstroje a výzbroje je jasná.Jsme optimisty a počítáme,že VVH za rok 2010 proběhne opět v Křečovicích v novém domečku.

 

Závěrem této zprávy bych rád poděkoval všem členům sboru za dobrou práci a zvláště pak družstvu děvčat za vzornou reprezentaci sboru při soutěžích.Vám všem přeji krásný vstup do roku 2010,chuť něco dělat,úspěchy na soutěžích,osobní pohodu a také štěstí,kterého je za potřebí,ale hlavně to nejdůležitější a tim je zdraví.

Děkuji za pozornost.                                         Zpracoval starosta SDH Kubát Vladimír

NÁVRH NA USNESENÍ VALNÉ HROMADY SDH KŘEČOVICE

Výroční valná hromada SDH Křečovice po vyslechnutí zprávy o činnosti a hospodaření sboru za rok 2009,zprávy revizora,úkolů na rok 2010,diskusi a připomínkách přijímá toto usnesení:

1.schvaluje: a) zprávu o činnosti a hospodaření sboru za rok 2009

                   b) zprávu revizora SDH

                   c) činnost na rok 2010

 

2.ukládá výboru SDH zpracovat plán práce na rok 2010 vyhodnotit diskusní příspěvky z valné hromady

 

3.ukládá všem členů SDH     a) v plné míře zabezpečit okrskovou soutěž v rámci oslav 85. výročí založení sboru a Memoriál                                              Jana Šourka pořádaný 28.8. 2010

                                          b) pokračovat v náboru nových členů do našich řad

                                          c) napomáhat plnit výboru SDH úkoly zde stanovené

 

 

 

 

—————

Zpět